A Library Slide by Moon Hoon

Architect Moon Hoon created the Panorama House, a dynamic environment for an active, growing family in Chungcheongbuk-do, South Korea. One of the most unique features is a wooden slide built directly into a library which also functions as a stair-stepped home theater seating area.

He says “The basic request of upper and lower spatial organisation and the shape of the site promted a long and tin house with fluctuating facade which would allow for more differentiated view. The key was coming up with a multi-functional space which is a large staircase, bookshelves, casual reading space, home cinema, slide and many more. The client was very pleased with the design, and the initial design was accepted and finalised almost instantly, only with minor adjustments. The kitchen and dining space is another important space where family gathers to bond. The TV was pushed away to a smaller living room. The attic is where the best view is possible, it is used as a play room for younger kids. The multi-use stair and slide space brings much active energy to the house, not only children, but also grown ups love the slide staircase. An action filled playful house for all ages.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *